top of page
  • Fuat Can Çalışkan

Bilinçli Farkındalık (Mindfulness, Kendindelik) Egzersizi Sırasında Uyuyakalıyorum, Ne Yapabilirim?

Meditasyon yaparken zorlanabileceğiniz bir konu ise uyanık kalmaktır. Tabii amacınız uyumak değilse :). Bilinçli farkındalık (mindfulness, kendindelik) meditasyonları sırasında temel amaç şimdide ve farkında olmaktır.



Eğer uykuya dalıyorsanız, bu konuda endişelenmeyin. Herkes meditasyon yaparken uykuya dalabilir. Yıllardır meditasyon yapanlar da uykuya dalabilir. Bilinçli farkındalık (mindfulness, kendindelik) daha uyanık, daha farkında olmaktır. Meditasyonlar sırasında uyuyakalmamak için çabalayın, eğer yaptıklarınız işe yaramıyorsa farklı şeyler deneyebilirsiniz. Sizlere 5 önerim var bu durumla baş edebilmeniz için.


  • Oturarak meditasyon yapmadan önce bilinçli farkında (mindful, kendinde) hareket edin. Ayrıca meditasyonlarınızı daha çok hareket içeren hale getirebilirsiniz.

  • Gün içerisinde farklı zamanlarda meditasyon yapmayı deneyin. Bazıları sabah, bazıları ise akşam meditasyon yapmayı tercih eder. Ağır bir yemekten, uzun bir dinlenme molasından, çok uzun bir metin okuduktan sonra meditasyon yapmamayı deneyebilirsiniz.

  • Oturuşunuzu değiştirebilir, daha dik oturmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca gözleriniz açık biçimde önünüzdeki bir noktaya odaklanarak da meditasyon yapabilirsiniz.

  • İçinde bulunduğunuz odanın çok sıcak ve havasız olmamasına dikkat edin. İyi havalandırılmış, nispeten serin bir oda sizin uyuyakalma ihtimalinizi azaltabilir.

  • Uykunuzu iyi almaya çalışın. Uykusuz olduğunuz zaman meditasyon yaparken uyuyakalma ihtimaliniz çok çok daha artar.


Kendinize İyi Bakın.




#uyumamak #uykuyakarşı #meditastyondauyuyakalmak #uyku #uykusuzluk #çare #çözüm #uyumak #kolayuyku #uykusuzluknasılgiderilir #uykusuzluknedenleriveçözümleri #işyerindebilinçlifarkındalık #bilinçlifarkındalıkfordummies #bilinçlifarkındalıkmakale #bilinçlifarkındalıkeğitimi #bilinçlifarkındalıkterapisi #bilinçlifarkındalıkkitap #bilinçlifarkındalıkölçeği #bilinçlifarkındalıkegzersizleri #bilinçlifarkındalıkmakalesi #bilinçlifarkındalıkpdf #bilinçlifarkındalıknedir #bilinçlifarkındalıkneişeyarar #bilinçlifarkındalık #BilinçliFarkındalıkNedir #Bilinçli #BilinçliTüketici #BilinçliFarkındalık #mindfulnessneişeyarar #işyerindemindfulness #BedenTaramasıMindfulness #mindfulnessnedir #farkındalıkmindfulnessegzersizleri #mindfulnessmeditasyonunasılyapılır #farkındalıkmindfulnessegzersiz #mindfulnessmeditasyonunasıl #Mindfulnessizmir #YemeBozukluklarıveMindfulness #Mindfulnessİzmir #Mindful #mindfulnessfarkındalık #mindfulnessegzersizleripdf #Mindfulness #Psikoterapi #Terapi #ACTTerapisti #ACT #BDT #BDTTerapisti #CBTTerapisti #CBT #KabulveKararlılık #KabulveKararlılıkTerapisi #KabulEtmek #BilişselTerapi #BilişselDavranışçı #BeckYönelimliBilişselTerapi #BeckYönelimli #BeckYönelimliKognitifTerapi #Beck #BilişselDavranışçıTerapi #Bilişsel #BilişselSüreçler #iştemeditasyon #NefesMeditasyonu #İşteMeditasyon #işyerindemeditasyon #OturmaMeditasyonu #Meditasyon #VipassanaMeditasyonu #DavranışçıTerapiler #KognitifTerapi #BaşarılıTerapist #BaşarılıTerapi #Uygun #UygunTerapist #izmirpsikolojiakademisi #izmirpsikoloji #izmirTerapi #izmirPsikolojikDanışman #izmirTerapist #izmirpsikolog #Psikologizmir #izmir #Eşitlik #Eşitimkanlar #Rahatlama #KaygıveDepresyon #GenelKaygıBozukluğu #GelecekKaygısı #Kaygı #YüksekKaygı #KaygıBozukluğu #KaygıBelirtileri #AnksiyeteNedir #AnksiyeteBelirtileri #Anksiyete #AnksiyeteBozukluğu #AnksiyeteTedavisi #Depresif #DepresyonÖzet #DepresyonSemptomları #DepresyonTedavisi #DepresifBelirtiler #DepresyonBelirtileri #BipolarDepresyon #BipolarBozuklukBelirtileri #BipolarNedir

2.023 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page