top of page
  • Fuat Can Çalışkan

Bilinçli Farkında (Mindful) Yürüme

Bilinçli farkında (mindful) yürüme temel bilinçli farkındalık (mindfulness) egzersizlerinden biridir. Huzursuz hissettiğinizde, bilinçli farkında (mindful) hissetmek için çok iyi bir yoldur. Bu egzersizi, yürüyüşü evde yapabilir veya bahçede yapabilirsiniz. 10 dakika kadar yapmanızı öneririm sizlere.



  • Dik durun. Kendi denge merkezinizi hissetmek ve keşfetmek için sağa, sola; öne, arkaya hafifçe eğilin. Kollarınızı rahatça iki yanınıza salın. Kollarınızın serbest ve gayet doğal durmasına özen gösterin. Bedeninizin bir ağaç misali yerleşmiş olduğundan, sıkıca yere tutunduğundan emin olun.

  • Nefesinizin farkına varın. Her nefes alış ve verişinizin farkında olun. Nefes alma ve vermedeki akışın farkında olun. Nefes almanın keyfine varın.

  • Şimdi yavaşça sol ayağınıza ağırlık verin. Ayağınızdaki hislerin değişiminin farkında olun. Sonra yavaşça ağırlığınızı sağ ayağınıza doğru kaydırın. Yine bu hislerinizin değişiminin farkında olun.

  • Hazır olduğunuzda, yavaşça ağırlığınızın çoğunu sol ayağınıza verin. Sağ ayağınızda neredeyse hiç ağırlık yokmuş gibi olsun. Sağ ayağınızdaki his değişiminin farkına varın. Yavaşça sağ ayağınızın topuğunu kaldırın. Bir süre topuğunuz havada bekleyin. Adım atmak gibi basit bir eylemi yaparken bile nasıl bir beklenti içine girdiğinizin farkına varın. Şimdi sağ ayağınızı kaldırın ve topuğunuz önce olmak üzere ileri adım atın. Ağırlığınızın sol ayaktan sağ ayağınıza doğru geçişini fark edin.

  • Bu şekilde yavaş, bilinçli farkında (mindful) yürümeye devam edin. Bunu istediğiniz kadar sürdürün. Ayağınızdaki hareket ve değişimlerin süreç boyunca farkında olun. Ayağınızı kaldırmak, hareket ettirmek, yerleştirmek, ağırlığınızı diğer ayağa vermek gibi süreçlerin farkına varın.


Kendinize İyi Bakın.




#işyerindebilinçlifarkındalık #bilinçlifarkındalıkfordummies #bilinçlifarkındalıkmakale #bilinçlifarkındalıkeğitimi #bilinçlifarkındalıkterapisi #bilinçlifarkındalıkkitap #bilinçlifarkındalıkölçeği #bilinçlifarkındalıkegzersizleri #bilinçlifarkındalıkmakalesi #bilinçlifarkındalıkpdf #bilinçlifarkındalıknedir #bilinçlifarkındalıkneişeyarar #bilinçlifarkındalık #BilinçliFarkındalıkNedir #Bilinçli #BilinçliTüketici #BilinçliFarkındalık #mindfulnessneişeyarar #işyerindemindfulness #BedenTaramasıMindfulness #mindfulnessnedir #farkındalıkmindfulnessegzersizleri #mindfulnessmeditasyonunasılyapılır #farkındalıkmindfulnessegzersiz #mindfulnessmeditasyonunasıl #Mindfulnessizmir #YemeBozukluklarıveMindfulness #Mindfulnessİzmir #Mindful #mindfulnessfarkındalık #mindfulnessegzersizleripdf #Mindfulness #Psikoterapi #Terapi #ACTTerapisti #ACT #BDT #BDTTerapisti #CBTTerapisti #CBT #KabulveKararlılık #KabulveKararlılıkTerapisi #KabulEtmek #BilişselTerapi #BilişselDavranışçı #BeckYönelimliBilişselTerapi #BeckYönelimli #BeckYönelimliKognitifTerapi #Beck #BilişselDavranışçıTerapi #Bilişsel #BilişselSüreçler #iştemeditasyon #NefesMeditasyonu #İşteMeditasyon #işyerindemeditasyon #OturmaMeditasyonu #Meditasyon #VipassanaMeditasyonu #DavranışçıTerapiler #KognitifTerapi #BaşarılıTerapist #BaşarılıTerapi #Uygun #UygunTerapist #izmirpsikolojiakademisi #izmirpsikoloji #izmirTerapi #izmirPsikolojikDanışman #izmirTerapist #izmirpsikolog #Psikologizmir #izmir #Eşitlik #Eşitimkanlar #Rahatlama #KaygıveDepresyon #GenelKaygıBozukluğu #GelecekKaygısı #Kaygı #YüksekKaygı #KaygıBozukluğu #KaygıBelirtileri #AnksiyeteNedir #AnksiyeteBelirtileri #Anksiyete #AnksiyeteBozukluğu #AnksiyeteTedavisi #Depresif #DepresyonÖzet #DepresyonSemptomları #DepresyonTedavisi #DepresifBelirtiler #DepresyonBelirtileri #BipolarDepresyon #BipolarBozuklukBelirtileri #BipolarNedir

1.379 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page