top of page
  • Fuat Can Çalışkan

Uykusuzluğa (insomnia’ya) Karşı Alınabilecek 5 Küçük Önlem

Uyku, size doğal olarak geliyorsa, şanslı birisiniz. Güzel bir gece uykusu birçok insan için olağan ve sıradan bir süreçtir. Ancak çoğu insan için uykusuzluk (insomnia) her akşam mücadele ettikleri bir sorundur.


Bebekler gibi uyumak herkesin ihtiyacıdır

Eğer uykusuzluk (insomnia) yaşıyorsanız bir uzmana danışmadan önce bu beş öneriyi deneyebilirsiniz. Bu değişikliklere rağmen durumunuzda kayda değer bir iyileşme gözlemlemiyorsanız, bir uzmana danışabilirsiniz.


  • Akşam geç saatlere kadar televizyon veya bilgisayar önünde olmaktan kaçının.

  • Sigara, çay veya kahve gibi uyarıcıları kullanmaktan uzak durun. Belirli saatlerden sonra bu tür uyarıcıları tüketmeyin.

  • Akşam saatlerinde nabzınızı yükseltecek egzersiz ve aktivitelerden uzak durun.

  • Serin, karanlık ve sessiz bir yatak odası ortamı oluşturmaya özen gösterin.

  • Uyku düzeni oluşturmaya çalışın. Her gün belirli saatlerde yatağa gidin. Hafta sonu ve tatillerde de bu düzeni korumaya özen gösterin.


Kendinize İyi Bakın.




#insomnia #uykusuzluk #uykusuzluğaçözüm #çözüm #destek #işyerindebilinçlifarkındalık #bilinçlifarkındalıkfordummies #bilinçlifarkındalıkmakale #bilinçlifarkındalıkeğitimi #bilinçlifarkındalıkterapisi #bilinçlifarkındalıkkitap #bilinçlifarkındalıkölçeği #bilinçlifarkındalıkegzersizleri #bilinçlifarkındalıkmakalesi #bilinçlifarkındalıkpdf #bilinçlifarkındalıknedir #bilinçlifarkındalıkneişeyarar #bilinçlifarkındalık #BilinçliFarkındalıkNedir #Bilinçli #BilinçliTüketici #BilinçliFarkındalık #mindfulnessneişeyarar #işyerindemindfulness #BedenTaramasıMindfulness #mindfulnessnedir #farkındalıkmindfulnessegzersizleri #mindfulnessmeditasyonunasılyapılır #farkındalıkmindfulnessegzersiz #mindfulnessmeditasyonunasıl #Mindfulnessizmir #YemeBozukluklarıveMindfulness #Mindfulnessİzmir #Mindful #mindfulnessfarkındalık #mindfulnessegzersizleripdf #Mindfulness #Psikoterapi #Terapi #ACTTerapisti #ACT #BDT #BDTTerapisti #CBTTerapisti #CBT #KabulveKararlılık #KabulveKararlılıkTerapisi #KabulEtmek #BilişselTerapi #BilişselDavranışçı #BeckYönelimliBilişselTerapi #BeckYönelimli #BeckYönelimliKognitifTerapi #Beck #BilişselDavranışçıTerapi #Bilişsel #BilişselSüreçler #iştemeditasyon #NefesMeditasyonu #İşteMeditasyon #işyerindemeditasyon #OturmaMeditasyonu #Meditasyon #VipassanaMeditasyonu #DavranışçıTerapiler #KognitifTerapi #BaşarılıTerapist #BaşarılıTerapi #Uygun #UygunTerapist #izmirpsikolojiakademisi #izmirpsikoloji #izmirTerapi #izmirPsikolojikDanışman #izmirTerapist #izmirpsikolog #Psikologizmir #izmir #Eşitlik #Eşitimkanlar #Rahatlama #KaygıveDepresyon #GenelKaygıBozukluğu #GelecekKaygısı #Kaygı #YüksekKaygı #KaygıBozukluğu #KaygıBelirtileri #AnksiyeteNedir #AnksiyeteBelirtileri #Anksiyete #AnksiyeteBozukluğu #AnksiyeteTedavisi #Depresif #DepresyonÖzet #DepresyonSemptomları #DepresyonTedavisi #DepresifBelirtiler #DepresyonBelirtileri #BipolarDepresyon #BipolarBozuklukBelirtileri #BipolarNedir

121 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page