top of page
  • Fuat Can Çalışkan

Topraklama Meditasyonu (Mindfulness)


Bu meditasyon topraklanmanız, sabitlenmeniz ve güçlü hissetmeniz içindir. Bu kısa bilinçli farkındalık (mindfulness) egzersizini özellikle yoğun, kalabalık ve her şeye doymuş hissettiğinizde yapabilir ve faydasını çokça görebilirsiniz. Bu meditasyonda, ayaklarınız yere sağlamca basmalıdır.


Sandalyede dik ve kafanız öne doğru bakar halde (gurur duyan bir pozisyonda) durun. Gözlerinizi nazikçe kapatın.

Ayağınızı yere basarken hissedin. Ayağınızın hissettiğine ve hislerine odaklanın. Bedeninizin oturduğunuz sandalyedeki ağırlığını hissedin. Sandalyeyi ve temas edişinizi inceleyin.

Her nefes verişinizde sandalyeye biraz daha yerleştiğinizi hayal edin. Ayaklarınızın da yere daha sağlam basmasına izin verin.

Eğer hayal etmeyi seviyorsanız, ayaklarınızın birer ağaç kökü gibi yerin üstünde durduğunu hayal edin. Esneksiniz, ama değişen düşünceleriniz veya duygularınız tarafından sarsılmıyorsunuz. Düşünce ve duygular rüzgar gibi gelip geçiyor. Siz de bir ağaç gibisiniz, dallarınız sallanıyor ama gövdeniz ve kökleriniz sağlam, dayanıklı.

Birkaç dakika sonra, egzersizi sonlandırın. Hayatınıza devam edin. Bir sonraki eyleminizde bilinçli farkında (mindful) hareket edin.

Kendinize İyi Bakın.

#işyerindebilinçlifarkındalık #bilinçlifarkındalıkfordummies #bilinçlifarkındalıkmakale #bilinçlifarkındalıkeğitimi #bilinçlifarkındalıkterapisi #bilinçlifarkındalıkkitap #bilinçlifarkındalıkölçeği #bilinçlifarkındalıkegzersizleri #bilinçlifarkındalıkmakalesi #bilinçlifarkındalıkpdf #bilinçlifarkındalıknedir #bilinçlifarkındalıkneişeyarar #bilinçlifarkındalık #BilinçliFarkındalıkNedir #Bilinçli #BilinçliTüketici #BilinçliFarkındalık #mindfulnessneişeyarar #işyerindemindfulness #BedenTaramasıMindfulness #mindfulnessnedir #farkındalıkmindfulnessegzersizleri #mindfulnessmeditasyonunasılyapılır #farkındalıkmindfulnessegzersiz #mindfulnessmeditasyonunasıl #Mindfulnessizmir #YemeBozukluklarıveMindfulness #Mindfulnessİzmir #Mindful #mindfulnessfarkındalık #mindfulnessegzersizleripdf #Mindfulness #Psikoterapi #Terapi #ACTTerapisti #ACT #BDT #BDTTerapisti #CBTTerapisti #CBT #KabulveKararlılık #KabulveKararlılıkTerapisi #KabulEtmek #BilişselTerapi #BilişselDavranışçı #BeckYönelimliBilişselTerapi #BeckYönelimli #BeckYönelimliKognitifTerapi #Beck #BilişselDavranışçıTerapi #Bilişsel #BilişselSüreçler #iştemeditasyon #NefesMeditasyonu #İşteMeditasyon #işyerindemeditasyon #OturmaMeditasyonu #Meditasyon #VipassanaMeditasyonu #DavranışçıTerapiler #KognitifTerapi #BaşarılıTerapist #BaşarılıTerapi #Uygun #UygunTerapist #izmirpsikolojiakademisi #izmirpsikoloji #izmirTerapi #izmirPsikolojikDanışman #izmirTerapist #izmirpsikolog #Psikologizmir #izmir #Eşitlik #Eşitimkanlar #Rahatlama #KaygıveDepresyon #GenelKaygıBozukluğu #GelecekKaygısı #Kaygı #YüksekKaygı #KaygıBozukluğu #KaygıBelirtileri #AnksiyeteNedir #AnksiyeteBelirtileri #Anksiyete #AnksiyeteBozukluğu #AnksiyeteTedavisi #Depresif #DepresyonÖzet #DepresyonSemptomları #DepresyonTedavisi #DepresifBelirtiler #DepresyonBelirtileri #BipolarDepresyon #BipolarBozuklukBelirtileri #BipolarNedir #Toprak #Topraklama

1.155 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page