top of page
  • Fuat Can Çalışkan

Bilinçli Farkındalıkla (Mindfulness, Kendindelik) Uykusuzluğun (insomnia’nın) Üstesinden Gelmek

Bilinçli farkındalık (mindfulness, kendindelik) stresinizi azaltmanıza ve ruminasyonu (kaygı) azaltmaya yardımcı olur. Bilinçli farkındalık (mindfulness, kendindelik) büyük ölçüde rahatlama ve sakinleşme sağlar. Bu sebeplerden dolayı uykusuzluk (insomnia) tedavisinde büyük ölçüde yardımcı olmaktadır.



  • Meditasyon yapın. Yatmadan önce bilinçli farkında (mindful, kendinde) yürüyüş, bilinçli farkında (mindful, kendinde) yoga veya diğer bilinçli farkındalık (mindfulness, kendindelik) egzersizleri yapın. Bazı insanlar çok etkili olduğunu belirtmektedir, siz de deneyin ve kendinizdeki etkileri gözlemleyin.

  • Eğer gece uyanıyor ve tekrar uyuyamıyorsanız beden tarama egzersizini deneyebilirsiniz.

  • Zihniniz gece çok çalışıyor ve düşüncelerle doluyorsa dikkatinizi nefesinize verin. Bir elinizi karnınıza koyun ve uyuyana kadar nefesinize odaklanın.

  • Seslere odaklanıp onları saymayı deneyin. Nefesinizin sesini, trafik gürültüsünü, partnerinizin hareketlerini ve seslerini dinleyin. Sırayla bu seslere odaklanın ve sadece seçtiğiniz sese odaklanın. Sesin değişimine, yükselmesine ve azalmasına dikkat edin. Başka sesleri de arayın. Uyuyana kadar seslere odaklanın.

  • Nefes verişlerinizi sayın. Her nefes verişinizi sayın. Ona geldiğinizde tekrar başa dönün ve saymaya devam edin.

  • Eğer gerçekten uyuyamıyorsanız bunu mücadele haline getirmekten kaçının. Mücadele haline getirmek kaygınızı da yükseltip uykuya dalmanızı zorlaştıracaktır. Dik oturup, bilinçli farkındalık (mindfulness, kendindelik) egzersizi yapmaya devam edin. Belki bilinçli farkında (mindful, kendinde) yoga da yardımcı olabilir.


Kendinize İyi Bakın.


#insomnia #uyku #uykusuzluk #çare #çözüm #uyumak #kolayuyku #uykusuzluknasılgiderilir #uykusuzluknedenleriveçözümleri #işyerindebilinçlifarkındalık #bilinçlifarkındalıkfordummies #bilinçlifarkındalıkmakale #bilinçlifarkındalıkeğitimi #bilinçlifarkındalıkterapisi #bilinçlifarkındalıkkitap #bilinçlifarkındalıkölçeği #bilinçlifarkındalıkegzersizleri #bilinçlifarkındalıkmakalesi #bilinçlifarkındalıkpdf #bilinçlifarkındalıknedir #bilinçlifarkındalıkneişeyarar #bilinçlifarkındalık #BilinçliFarkındalıkNedir #Bilinçli #BilinçliTüketici #BilinçliFarkındalık #mindfulnessneişeyarar #işyerindemindfulness #BedenTaramasıMindfulness #mindfulnessnedir #farkındalıkmindfulnessegzersizleri #mindfulnessmeditasyonunasılyapılır #farkındalıkmindfulnessegzersiz #mindfulnessmeditasyonunasıl #Mindfulnessizmir #YemeBozukluklarıveMindfulness #Mindfulnessİzmir #Mindful #mindfulnessfarkındalık #mindfulnessegzersizleripdf #Mindfulness #Psikoterapi #Terapi #ACTTerapisti #ACT #BDT #BDTTerapisti #CBTTerapisti #CBT #KabulveKararlılık #KabulveKararlılıkTerapisi #KabulEtmek #BilişselTerapi #BilişselDavranışçı #BeckYönelimliBilişselTerapi #BeckYönelimli #BeckYönelimliKognitifTerapi #Beck #BilişselDavranışçıTerapi #Bilişsel #BilişselSüreçler #iştemeditasyon #NefesMeditasyonu #İşteMeditasyon #işyerindemeditasyon #OturmaMeditasyonu #Meditasyon #VipassanaMeditasyonu #DavranışçıTerapiler #KognitifTerapi #BaşarılıTerapist #BaşarılıTerapi #Uygun #UygunTerapist #izmirpsikolojiakademisi #izmirpsikoloji #izmirTerapi #izmirPsikolojikDanışman #izmirTerapist #izmirpsikolog #Psikologizmir #izmir #Eşitlik #Eşitimkanlar #Rahatlama #KaygıveDepresyon #GenelKaygıBozukluğu #GelecekKaygısı #Kaygı #YüksekKaygı #KaygıBozukluğu #KaygıBelirtileri #AnksiyeteNedir #AnksiyeteBelirtileri #Anksiyete #AnksiyeteBozukluğu #AnksiyeteTedavisi #Depresif #DepresyonÖzet #DepresyonSemptomları #DepresyonTedavisi #DepresifBelirtiler #DepresyonBelirtileri #BipolarDepresyon #BipolarBozuklukBelirtileri #BipolarNedir

420 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page