top of page
  • Fuat Can Çalışkan

Bilinçli Farkındalıkla (Mindful) Tenis (Kendinde Tenis)

Bilinçli farkında (mindful, kendinde) fiziksel aktivite yapmayı deneyin. Bu herhangi bir şey olabilir. Futbol, tenis, badminton, bisiklet sürme, yüzme, koşu, yürüyüş, masa tenisi. Günlük aktiviteler sırasında da bilinçli farkında (mindful, kendinde) olabilir, bilinçli farkındalığı (mindfulness, kendindeliği) hayatın her alanına yansıtabilirsiniz. Ütü, yemek yapma, temizlik, bulaşık yıkama ve halı süpürme de bilinçli farkında (mindful, kendinde) olabilir. Bu aktiviteleri başlangıç zihni (beginner’s mind) ile yapmayı deneyebilirsiniz (sanki ilk defa yapıyormuş gibi).


Bilinçli Farkındalıkla Tenis (Kendinde Tenis)

Peki tenis sırasında nasıl bilinçli farkında (mindful, kendinde) olabilirsiniz?


  • Birkaç bilinçli farkında (mindful, kendinde) nefes alarak başlayın. Oyuna/aktiviteye başlamadan önce nefesinizi nasıl hissettiğinize bakın.

  • Çevrenizin farkına varın. Havanın, sahanın, rakibinizin nasıl göründüğüne bakın.

  • Bedeninizin nasıl hissettiğini fark edin. Hiç gerginlik hissediyor musunuz? Zihninizden neler geçiyor? Nasıl hissediyorsunuz?

  • Servis atmadan önce topu elinizde hissedin. Nasıl topun yüzeyi, ağırlığı, rengi, dokusu?

  • Topu atıp topa vurmadan önce vücudunuzun rahatlamasına izin verin.

  • Oynarken bilinçli farkında (mindful, kendinde) olun. Topu izleyin. Her vuruşunuzda oluşan fiziksel hislere bakın. Beklerken rüzgarı hissedin. Oyuna dikkatinizi verin.

  • Sonuçlara odaklanmayı bırakın. En iyi oyununuzu sergileyin ve skor hakkında kaygılanmayın. Sonuçtan ziyade şimdiye odaklanırsanız daha iyi oynarsınız.


Kendinize İyi Bakın.




#işyerindebilinçlifarkındalık #bilinçlifarkındalıkfordummies #bilinçlifarkındalıkmakale #bilinçlifarkındalıkeğitimi #bilinçlifarkındalıkterapisi #bilinçlifarkındalıkkitap #bilinçlifarkındalıkölçeği #bilinçlifarkındalıkegzersizleri #bilinçlifarkındalıkmakalesi #bilinçlifarkındalıkpdf #bilinçlifarkındalıknedir #bilinçlifarkındalıkneişeyarar #bilinçlifarkındalık #BilinçliFarkındalıkNedir #Bilinçli #BilinçliTüketici #BilinçliFarkındalık #mindfulnessneişeyarar #işyerindemindfulness #BedenTaramasıMindfulness #mindfulnessnedir #farkındalıkmindfulnessegzersizleri #mindfulnessmeditasyonunasılyapılır #farkındalıkmindfulnessegzersiz #mindfulnessmeditasyonunasıl #Mindfulnessizmir #YemeBozukluklarıveMindfulness #Mindfulnessİzmir #Mindful #mindfulnessfarkındalık #mindfulnessegzersizleripdf #Mindfulness #Psikoterapi #Terapi #ACTTerapisti #ACT #BDT #BDTTerapisti #CBTTerapisti #CBT #KabulveKararlılık #KabulveKararlılıkTerapisi #KabulEtmek #BilişselTerapi #BilişselDavranışçı #BeckYönelimliBilişselTerapi #BeckYönelimli #BeckYönelimliKognitifTerapi #Beck #BilişselDavranışçıTerapi #Bilişsel #BilişselSüreçler #iştemeditasyon #NefesMeditasyonu #İşteMeditasyon #işyerindemeditasyon #OturmaMeditasyonu #Meditasyon #VipassanaMeditasyonu #DavranışçıTerapiler #KognitifTerapi #BaşarılıTerapist #BaşarılıTerapi #Uygun #UygunTerapist #izmirpsikolojiakademisi #izmirpsikoloji #izmirTerapi #izmirPsikolojikDanışman #izmirTerapist #izmirpsikolog #Psikologizmir #izmir #Eşitlik #Eşitimkanlar #Rahatlama #KaygıveDepresyon #GenelKaygıBozukluğu #GelecekKaygısı #Kaygı #YüksekKaygı #KaygıBozukluğu #KaygıBelirtileri #AnksiyeteNedir #AnksiyeteBelirtileri #Anksiyete #AnksiyeteBozukluğu #AnksiyeteTedavisi #Depresif #DepresyonÖzet #DepresyonSemptomları #DepresyonTedavisi #DepresifBelirtiler #DepresyonBelirtileri #BipolarDepresyon #BipolarBozuklukBelirtileri #BipolarNedir

210 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page