top of page
  • Fuat Can Çalışkan

Bilinçli Farkındalıkla Egzersiz Yapmak

Stresli ve yorgun olduğunuzda, beden ve zihniniz doğal olarak tam formda olmaz. Düzenli egzersiz yapmak, iyi beslenmek ve günlük rutinde meditasyon yapmak önemlidir. Özellikle başkalarına özen gösteriyor ve enerji harcıyorsanız bu daha da önem taşır. Eğer kendinize öncelikle bakarsanız başkalarına daha iyi yardım edersiniz çünkü kendinize özen gösterirseniz zihinsel ve fiziksel olarak tükenme ihtimaliniz azalacaktır.



Fiziksel egzersiz yapmak endorfin (mutluluk ve ağrıların azalması ile ilintilidir) miktarımızı arttırmak için güzel bir yoldur. Eğer fiziksel egzersiz yapabiliyorsanız, her zaman bilinçli farkında yürüme ile başlayın ve daha zor egzersizlere adım adım geçin (kendinize uygun olan fiziksel egzersizleri seçmek için bir uzmana danışın).


Bilinçli Farkında Fiziksel Aktivite Yapmak


Çoğunlukla bilinen ve anlatılan bilinçli farkındalık meditasyonları oturarak veya yatarak yapılmaktadır, yani oldukça sabit ve hareketsiz yapılmaktadır. Ancak hareket ederken bilinçli farkındalık egzersizi yapmak, bilinçli farkında yaşama adım atmanın önemli bir parçasıdır çünkü günlük hayatın önemli bir bölümünde hareket ederek yaşamaktayız.


Bilinçli farkında fiziksel aktivitenin temel prensipleri:

  • Otomatik yapmak yerine yaptıklarınızın tamamen farkında olun.

  • Rutininizi ara sıra değiştirin, alışkanlıkları kırın ve yeni şeyler deneyimleyin.

  • Mücadeleci veya yargılayıcı olmaktan kaçının. Aktivitelerden oldukları gibi zevk alın.

  • Geçmişteki deneyimlerinizin nasıl olduğuna veya gelecekte ne kadar fit olmak istediğinize odaklanmak yerine şimdiki deneyimlerinize odaklanın.

  • Zihninize başka düşünceler geldiğinde, dikkatinizi aktiviteye geri getirin.

  • Aktiviteyi yaparken eğlenebildiğiniz kadar eğlenmeye bakın.


Kendinize İyi Bakın.




#işyerindebilinçlifarkındalık #bilinçlifarkındalıkfordummies #bilinçlifarkındalıkmakale #bilinçlifarkındalıkeğitimi #bilinçlifarkındalıkterapisi #bilinçlifarkındalıkkitap #bilinçlifarkındalıkölçeği #bilinçlifarkındalıkegzersizleri #bilinçlifarkındalıkmakalesi #bilinçlifarkındalıkpdf #bilinçlifarkındalıknedir #bilinçlifarkındalıkneişeyarar #bilinçlifarkındalık #BilinçliFarkındalıkNedir #Bilinçli #BilinçliTüketici #BilinçliFarkındalık #mindfulnessneişeyarar #işyerindemindfulness #BedenTaramasıMindfulness #mindfulnessnedir #farkındalıkmindfulnessegzersizleri #mindfulnessmeditasyonunasılyapılır #farkındalıkmindfulnessegzersiz #mindfulnessmeditasyonunasıl #Mindfulnessizmir #YemeBozukluklarıveMindfulness #Mindfulnessİzmir #Mindful #mindfulnessfarkındalık #mindfulnessegzersizleripdf #Mindfulness #Psikoterapi #Terapi #ACTTerapisti #ACT #BDT #BDTTerapisti #CBTTerapisti #CBT #KabulveKararlılık #KabulveKararlılıkTerapisi #KabulEtmek #BilişselTerapi #BilişselDavranışçı #BeckYönelimliBilişselTerapi #BeckYönelimli #BeckYönelimliKognitifTerapi #Beck #BilişselDavranışçıTerapi #Bilişsel #BilişselSüreçler #iştemeditasyon #NefesMeditasyonu #İşteMeditasyon #işyerindemeditasyon #OturmaMeditasyonu #Meditasyon #VipassanaMeditasyonu #DavranışçıTerapiler #KognitifTerapi #BaşarılıTerapist #BaşarılıTerapi #Uygun #UygunTerapist #izmirpsikolojiakademisi #izmirpsikoloji #izmirTerapi #izmirPsikolojikDanışman #izmirTerapist #izmirpsikolog #Psikologizmir #izmir #Eşitlik #Eşitimkanlar #Rahatlama #KaygıveDepresyon #GenelKaygıBozukluğu #GelecekKaygısı #Kaygı #YüksekKaygı #KaygıBozukluğu #KaygıBelirtileri #AnksiyeteNedir #AnksiyeteBelirtileri #Anksiyete #AnksiyeteBozukluğu #AnksiyeteTedavisi #Depresif #DepresyonÖzet #DepresyonSemptomları #DepresyonTedavisi #DepresifBelirtiler #DepresyonBelirtileri #BipolarDepresyon #BipolarBozuklukBelirtileri #BipolarNedir

281 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page