top of page
  • Fuat Can Çalışkan

Facebook İntihar Riski Değerlendirmesi Yapacak!


Facebook kullanıcılarının profillerini daha detaylı tarayacak bir yapay zeka güncellemesi yapmayı planlıyor. Bu yapay zeka güncellemesi ise kullanıcıların intihar (öz kıyım) riskini değerlendiriyor olacak.


En çok kullanılan sosyal medya araçlarından biri olan Facebook, hali hazırda intihar riski değerlendirmek adına kullanıcıların profillerini tarıyor. Ancak yeni gelecek güncelleme ile Facebook kullanıcılarının canlı yayınları ve Messenger üzerinden yaptığı konuşmalar da değerlendirilmeye alınıyor olacak.

Yapay zeka risk tespit edilmesi durumunda canlı yayını izleyen kullanıcılara da seçenek sunuyor olacak. İzleyiciler yayını yapan kişiye, yapanın yakınlarına veya arkadaşlarına ulaşıyor olabilecekler. İntihar, 15 – 29 yaş aralığındaki kişilerin en yaygın 2. ölüm sebebi olduğu düşünülürse bu konudaki her türlü destek insan hayatının korunması için çok önemlidir.

Teknolojinin ve sosyal medyanın insan hayatında ne kadar önemli bir yeri olduğu düşünülürse sağlıklı ve etkili çalışabilen bir yapay zeka ruh sağlığı alanına önemli bir katkı olacaktır. Belki ileride Turing testini geçebilen ve psikolojik danışmanlık yapabilmesi için becerilerle donatılmış bir yapay zeka geliştirilirse psikolojik destek almak isteyip de çeşitli sebeplerle ihtiyacı olan desteği alamayan insanların erişimine katkıda bulunulabilir.

Kendinize iyi bakın.

Kaynaklar:

http://newsroom.fb.com/news/2017/03/building-a-safer-community-with-new-suicide-prevention-tools/ (Erişim Tarihi: 1 Mart 2017)

12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page